perjantai 1. huhtikuuta 2011

Türk kahvesi vai Starbucks?

Vaikka mielestäni maassa kannattaa olla maan tavalla ja suosia paikallisia herkkuja, niin täytyy tunnustaa, että olin onnesta piukeena kun pääsin ensimmäistä kertaa Starbucksiin. Paikka on kuitenkin sellainen istituutio ja jenkkitv:stä tuttu. Ja mitä lattea sieltä saakaan! - Ihan parasta. Turkkilainen kahvi on hyvää mutta Starbucksin latte..omnomnom.

Toinen paikka, josta olen haaveillut Starbucksin lisäksi, ja jota pääsin tänään kokeilemaan, on KFC eli entinen Kentucky Fried Chicken. Mutta täytyy sanoa, että köfte eli turkkilaiset lihapullat on paljon paljon parempaa. Ja tässä siis puhuu entinen kasvissyöjä. Aloitin lihansyönnin varmaan kuukausi ennen tänne muuttoa. Hyvin on liha maistunut mutta paras ruoka mitä täällä olen syönyt on Etziz Cig Köfte eli lihaton lihapullamössö (siis mössö bulgurista ja mausteista ja mahdollisesti jostain muustakin). Tätä mössöä levitetään ohkasen letun päälle, puristetaan sitruunaa ja lisätään kasviksia, kuten persiljaa ja salaattia, ja kierretään rullalle. Tosi hyvää ja jotenkin kevyttä ja raikasta. Suosittelen! Alun perin tuohon mössöön on käytetty raakaa jauhelihaa, mutta nyt suurimmasta osaa paikkoja myydään lihatonta versiota.

Istanbul on kuitenkin metropoli, joten ehkä on ihan ok kokeilla amerikkalaisia hapatuksiakin pelkän turkkilaisen keittiön lisäksi. Ainakaan Starbuckista en luovu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti